Tidak lengkap jika setiap kali raya tidak menonton iklan-iklan raya yang disediakan oleh agensi-agensi besar di Malaysia. Selalunya iklan Petronas akan menjadi tumpuan kerana kita selalu ternanti-nanti dengan harapan yang tinggi. Disini kami kumpulkan semua iklan raya 2016 untuk tontonan pembaca kami.

1. Erti Raya oleh Maghfirah Media Group

Dibintangi oleh Beto Kusyairy, drama pendek ini mengisahkan Beto yang sibuk bekerja sehingga tidak mempunyai masa untuk meluangkan masa beraya bersama ibu dan bapanya. Setelah kehilangan ibubapanya, raya tidak lagi membawa erti kepada beliau. Tonton video diatas untuk mengetahui kesudahan ceritanya.

2. Vroom Vroom oleh Petronas

Jika anda seorang bapa yang mempunyai anak, tempatkan diri anda dalam situasi lelaki dalam video ini yang membesarkan anak tanpa ibu. Walau bagaimanapun, rata-rata pengguna internet mendapati iklan raya petronas kali ini kurang menyengat dan tidak berapa ada perkaitan dengan raya itu sendiri.

3. Rezeki Yang Dikongsi Lebih Diberkati oleh TM

Sofea adalah seorang yang berhati mulia, tidak suka kepada pembaziran malahan sentiasa membantu golongan yang susah. Sifat Sofea yang pada mulanya menjadi sindiran, tetapi akhirnya memberi keinsafan kepada rakan-rakannya supaya bersama-sama berkongsi juadah kepada mereka yang memerlukan.
Di hari yang mulia ini, semoga amalan berkongsi sentiasa berterusan dan agar ikatan silaturahim sesama insan dapat dieratkan. Rezeki yang dikongsi lebih diberkati.

4. #LepasTu oleh TNB

Menonjolkan erti apa itu ikhlasan dalam memohon maaf. Tiada apa yang perlu disembunyikan walaupun berat untuk diluahkan. Akhirnya kemaafan yang diharapkan diakhir pengakuan.

5. #Sarikatahati oleh Maxis

Teknologi memudahkan kita untuk berhubung dengan mereka yang tersayang. Tetapi bagaimana pula dengan mereka yang ketinggalan.
Bila mereka asyik bertanya tentang itu dan ini, adakah mereka betul-betul bertanya tentang teknologi? Atau adakah udang di sebalik skrin?

6. #bahuluemak oleh MYNIC Loop

Mengisahkan seorang anak yang ingin menajadikan makan tradisional 'Bahulu' emaknya mendapat tempahan yang banyak. Pelbagai cara dilakukan bermila dengan pengiklanan menggunakan flyers sehingga ke jualan atas talian.

7. Siberturahim oleh Samsung

Mungkin ini iklan yang paling ringkas namun paling kreatif bagi kami. Hanya menggunakan applikasi Whatsapp tanpa memerlukan pelakon yang ramai. Iklan Samsung antara yang mencuri tumpuan pelayar internet.

8. #Rayanimesticun oleh Watsons

Watson tampil dengan iklan raya dan mempromosikan perniagaan mereka dengan cara tersendiri. Dengan menyediakan lagu tersendiri iklan ini antara yang kreatif.

9. Selalu Dihati oleh Mydin

Mempunyai mesej yang tersendiri. Perlu menonton iklan ini sehingga habis.

10. Berikan Masa oleh Astro

Kisah Benar: Zika. Masa. Anugerah paling bermakna. Adakah masa buat anda terluka? Adakah masa buat anda tidak menghargai segala-galanya? Ikuti kisah Zika yang alpa dengan masa silamnya. Cukupkah masa yang kita berikan untuk yang tersayang
"Kita Selalunya Tidak Menghargai Sesuatu Sehingga Kita Kehilangnya"

11. Kempen Breeze Raya oleh Breeze

Di sebalik setiap kotoran, ada kemurahan hati. Sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, marilah kita curah kasih kepada yang kurang bernasib baik dengan menderma baju raya. Untuk maklumat selanjutnya, ikuti www.ulmhomecare.com.my

12. Pengacau Ballik Raya oleh BSN

Ingat lagi tak keluarga Colonel Bakar bersama menantu pengacaunya, Aloysius? Jom kita saksikan telatah keluarga ini, siapa yang akan mengacau siapa dalam sambungan episod pengacau raya kali ni?
Iklan pengacau 2015 ini merupakan kesinambungan iklan raya 2015 oleh BSN

Post a Comment

Mazuki Mustaffa

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} Tadaa!!! {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}
Powered by Blogger.