SEPANG - Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah berkenan berangkat ke majlis perasmian Masjid Raja Haji Fi Sabilillah, Cyberjaya, pada  Majlis Berbuka Puasa (Ihya Ramadhan) di masjid berkenaan.

Baginda menandatangani plak bagi menandakan pembukaan masjid yang dibina oleh pembiayaan kerajaan persekutuan melalui Kementerian Kewangan dan Cyberview Sdn Bhd dengan kos RM44.3 juta pada 20 Mac 2013.

Masjid ini merupakan masjid pertama di Malaysia menggunakan tenaga solar, ia boleh menampung 10,200 jemaah dengan dibina di kawasan seluas 6.72 hektar.

Majlis perasmian itu turut dihadiri Raja Muda Selangor, Tengku Amir Shah; Menteri Besar Datuk Seri Mohamed Azmin Ali; Setiausaha Kerajaan Negeri Datuk Mohd Amin Ahmad Ahya dan beberapa Exco.

Pemimpin tempatan yang hadir termasuk Adun Dengkil, Shahrum Mohd Sharif; Well Tanjung Sepat, Ir Mohd Hassan dan Adun Sungai Pelek, Lai Nyuk Lan.

Di samping itu, Sultan Sharafuddin turut menyampaikan sumbangan Hari Raya kepada saudara yang miskin dan memerlukan, serta saudara baru.

Seramai 208 fakir dan miskin, serta 120 saudara baru menerima RM500 daripada Lembaga Zakat Selangor (LZS) pada majlis itu. -Sinarharian-


Post a Comment

Mazuki Mustaffa

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} Tadaa!!! {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}
Powered by Blogger.