SHAH ALAM - Berita baik untuk penjawat awam di kawasan Selangor apabila akan menerima bantuan khas Aidilfitri satu setengah bulan gaji pada 1 Julai. Ketua Menteri, Dato 'Seri Mohamed Azmin Ali, berkata sebanyak 17,528 kakitangan awam kawasan Selangor layak mendapat bantuan, ia melibatkan peruntukan sebanyak RM45.6 juta.

"Tidak wajar dengan hanya ucapan terima kasih atas komitmen kakitangan awam tanpa sebarang insentif.
"Oleh itu, kami telah bersetuju untuk menyediakan tiga insentif termasuk sokongan kewangan Aidilfitri, kenaikan gaji dua kali untuk 2016 dan kenaikan imbuhan tetap perumahan, ".

Beliau berkata demikian ketika berucap pada Majlis Rapat Ramadan Bersama Perkhidmatan Awam Selangor di SUK, 20 Jun lalu.

Turut hadir Setiausaha Kerajaan Negeri, Datuk Mohd Amin Ahmad Ahya; Datuk Bandar Shah Alam, Datuk Ahmad Zaharin Mohd Saad dan Exco Negeri.

Kerajaan Selangor Hargai Komitmen Penjawat Awam
Mohamed Azmin berkata penjawat awam akan menerima dua kenaikan gaji iaitu kenaikan biasa dan kenaikan khas. RM6.38 juta telah diperuntukkan bagi kenaikan gaji pertama bermula pada 1 Julai, manakala peruntukan sebanyak RM11.2 juta bagi meningkatkan elaun perumahan baru untuk penjawat awam gred 41 dan ke bawah, dari RM180 kepada RM300.-SelangorKini-

Post a Comment

Mazuki Mustaffa

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} Tadaa!!! {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}
Powered by Blogger.