Gua Musang: Penduduk Kampung Limau Kasturi disini terkejut apabila kambing milik seorang penduduk melahirkan dua ekor anak yang mempunyai satu mata dan tiada hidung.

Kecacatan anak kambing itu juga menghairankan pemiliknya, Zabidah Mat, 50, yang sudah 15 tahun menternak haiwan.


Walau bagaimanapun, kambing yang dilahirkan itu mati selepas 10 minit kira-kira 9 pagi pada hari kejadian, manakala yang seekor lagi kambing betina itu masih hidup.

"Saya terkejut dan ini adalah suatu yang sangat luar biasa.
" Setelah kelahiran anak kambing yang pelik ini, orang ramai tidak putus-putus datang melihatnya. Anak kambing ini bernafas melalui mulut.
"Malangnya, seekor kambing telah mati selepas kira-kira 10 minit dilahirkan, dan kini hanya seekor yang masih hidup dan kami akan menjaganya sebaik mungkin.
Tidak pasti berapa lama boleh bertahan kanak-kanak,"

Zabidah berkata, ibu kambing baka tempatan itu sebelum ini sudah beberapa kali melahirkan anak, tetapi semuanya sempurna sifat.  

Katanya, dia hanya menyedari kambingnya melahirkan anak kembar selepas dimaklumkan jiran.

Post a Comment

Mazuki Mustaffa

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} Tadaa!!! {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}
Powered by Blogger.