KUALA LUMPUR, - Perbadanan Pembangunan Perdagangan Luar Malaysia (Matrade) telah mengaturkan lebih daripada 150 mesyuarat perniagaan untuk syarikat tempatan semasa Pameran Antarabangsa Alat Ganti, Aksesori dan Peralatan Automotif Indonesia 2014 (INAPA) di Jakarta mulai 18 hingga 21 Mac.

Matrade dalam satu kenyataan Selasa, berkata mesyuarat adalah usaha untuk membantu syarikat automotif Malaysia memasuki pasaran Indonesia yang dijangka menyediakan kira-kira 230 rakan perniagaan berpotensi.

Pameran tersebut melibatkan penyertaan 12 syarikat-syarikat Malaysia yang diselaraskan oleh Matrade untuk mempromosikan produk, termasuk alat ganti motosikal dan aksesori, pad brek, penghidup bateri dan suspensi.

Dalam 2014, syarikat-syarikat Malaysia mencatatkan jualan sebanyak RM70.94 juta di INAPA.

Acara itu diiktiraf sebagai salah satu daripada pameran antarabangsa terbesar untuk industri automotif di rantau ASEAN, dan Indonesia merupakan pengguna terbesar kenderaan bermotor selepas China dan India. BERNAMA
 

Post a Comment

Mazuki Mustaffa

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} Tadaa!!! {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}
Powered by Blogger.