Kuala Lumpur: “Saya benar-benar kesal dan memohon maaf,” itu luahan hati penyampai radio BFM, Aisyah Tajuddin yang tampil buat pertama kali selepas dikecam orang ramai apabila video bertajuk ‘Hudud Isi Periuk Nasi’ menjadi viral.

Menurutnya, tiada niat untuk mengherdik atau menghina agama dan sedar yang tindakanya itu telah mencetus kemarahan orang ramai terutamanya umat islam di negara ini.

Saya benar-benar kesal dan memohon maaf. Saya tidak akan pernah, dalam apa-apa keadaan sekalipun, menghina atau mengutuk agama apatah lagi agama saya sendiri,” 

Tujuan utama video itu diterbitkan adalah untuk mempersoalkan keutamaan kerajaan PAS Kelantan bukannya berniat untuk menghina Islam. Bagaimanapun, jika dilihat pada video yang diterbitkan sememangnya banyak menyindir kepada hukum Allah.

“Bagaimanapun, saya mendapati liputan media berkenaan insiden ini telah mengaburi maksud sebenar yang ingin disampaikan iaitu menggalakkan perbincangan mengenai isu keadaan sosio-ekonomi rakyat Kelantan” 
“Ia sangat mendukacitakan. Mengharungi betapa bahayanya ancaman terhadap keselamatan diri ini adalah pengalaman yang buruk dan bukan ciri-ciri Malaysia yang saya tahu. 
“Namun, saya juga mendapat dokongan dan sokongan daripada pelbagai pihak termasuk rakan dan insan yang tidak saya kenali. Untuk itu, saya sangat bersyukur”
Jadi jika Aisyah Tajuddin benar-benar menyesal dan bertaubat bukan meminta maaf kepada umat islam sahaja tapi lebih penting muhasabah diri dan bertaubat kepada Allah. Apa yang termaktub dalam Al-Quran bukan boleh dipermainkan.

Sebelum menerbitkan apa-apa video hendaklah fikir terlebih dahulu.

Video "Hudud Isi Periuk Nasi" Aisyah Tajuddin 

PU Rahmat juga telah memuatnaik sebuah video respon kepada video diatas. Lihat Disini

Post a Comment

Mazuki Mustaffa

{picture#YOUR_PROFILE_PICTURE_URL} Tadaa!!! {facebook#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {twitter#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {google#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {pinterest#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {youtube#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL} {instagram#YOUR_SOCIAL_PROFILE_URL}
Powered by Blogger.